Motherisk alert: Folic acid fortification of flour - Three years later

Bhushan Kapur, Gideon Koren

פרסום מחקרי: פרסום בכתב עתמאמרביקורת עמיתים

8 ציטוטים ‏(Scopus)

תקציר

Fortification of flour with folic acid aims to prevent neural tube defects. In Canada, flour fortification began in 1997. The objective of this study was to quantify the changes in women's erythrocyte folic acid levels. Comparing these levels among normocytic women revealed an almost twofold increase (from 517±215 nmol/L in 1995 to 901±318 nmol/L in 1998) (P<0.00001). While the mean value increased substantially, even now, women at the low range of measured values (367 nmol/L) confer a relative risk of 3.2 for neural tube defects. For these women, higher intake of nutritional folic acid and perinatal supplementation of folic acid tablets continue to be crucial.

שפה מקוריתאנגלית
עמודים (מ-עד)91-92
מספר עמודים2
כתב עתJournal of Population Therapeutics and Clinical Pharmacology
כרך8
מספר גיליון2
סטטוס פרסוםפורסם - 2001
פורסם באופן חיצוניכן

טביעת אצבע

להלן מוצגים תחומי המחקר של הפרסום 'Motherisk alert: Folic acid fortification of flour - Three years later'. יחד הם יוצרים טביעת אצבע ייחודית.

פורמט ציטוט ביבליוגרפי