Detoxification of cassava by Aspergillus niger B-1

R. Birk, B. Bravdo, O. Shoseyov

פרסום מחקרי: פרסום בכתב עתמאמרביקורת עמיתים

16 ציטוטים ‏(Scopus)

תקציר

The effects of fermentation of cassava by Aspergillus niger B-1β-glucosidase on its cyanide and protein content, and the optimal conditions for this enzyme's activity, were examined. This fermentation process reduced the cyanide content of cassava by 95% to 2 mg/kg, and increased its total protein content by 50%, thereby improving its nutritional value. A significant decrease in cyanogenic glycosides was detected after 3 days of fermentation. The optimal pH for A. niger β-glucosidase activity on the cyanogenic glycoside linamarin was determined to be 3, the optimal temperature 55°C, and its K(m) 0.3 mM. The findings presented here will facilitate the development of an improved method for detoxification of cassava and for enhancement of its nutritional value.

שפה מקוריתאנגלית
עמודים (מ-עד)411-414
מספר עמודים4
כתב עתApplied Microbiology and Biotechnology
כרך45
מספר גיליון3
מזהי עצם דיגיטלי (DOIs)
סטטוס פרסוםפורסם - 1996
פורסם באופן חיצוניכן

טביעת אצבע

להלן מוצגים תחומי המחקר של הפרסום 'Detoxification of cassava by Aspergillus niger B-1'. יחד הם יוצרים טביעת אצבע ייחודית.

פורמט ציטוט ביבליוגרפי