A hybrid analytical method for evaluating thermodynamic properties of mixtures by the Peng-Robinson equation of state

A. Hamersztein, N. Tzabar

פרסום מחקרי: פרסום בכתב עתמאמר מכנסביקורת עמיתים

תקציר

A new analytical hybrid method for calculating enthalpy difference in mixtures is presented in this paper. The method is based on the Peng-Robinson cubic equation of state (PR CEOS), it is a combination of two common enthalpy calculation methods, and it does not require any experimental data. The &agr; function of the PR CEOS for every component is selected among several models. The new hybrid method results of 8 different mixtures are compared to data from the REFPROP™ database, and a satisfying agreement is obtained.

שפה מקוריתאנגלית
מספר המאמר012091
כתב עתIOP Conference Series: Materials Science and Engineering
כרך502
מספר גיליון1
מזהי עצם דיגיטלי (DOIs)
סטטוס פרסוםפורסם - 3 יוני 2019
אירוע27th International Cryogenics Engineering Conference and International Cryogenic Materials Conference 2018, ICEC-ICMC 2018 - Oxford, בריטניה
משך הזמן: 3 ספט׳ 20187 ספט׳ 2018

טביעת אצבע

להלן מוצגים תחומי המחקר של הפרסום 'A hybrid analytical method for evaluating thermodynamic properties of mixtures by the Peng-Robinson equation of state'. יחד הם יוצרים טביעת אצבע ייחודית.

פורמט ציטוט ביבליוגרפי