"ובארץ ישמעאל עושין כן ואין לחם נכבד ממנו": השפעתן של הקולינריה והדיאטטיקה במרחב המוסלמי בימי הביניים על פירושי ראב"ע למקרא

פרסום מחקרי: פרסום בכתב עתמאמרביקורת עמיתים

תקציר

רבי אברהם אבן עזרא נולד בטולידו שבספרד המוסלמית ב 1089/90 או בשנת 1092. בספרד הוא פעל במשך חמשת העשורים הראשונים לחייו ובתקופה זו הוא נדד לארצות שונות בצפון אפריקה, כגון תוניס, מרוקו ואלג'יר. במקומות שונים בפירושו לתורה טען ראב"ע כי השפה, התרבות ואורחות החיים של העולם המוסלמי עשויים לתרום להבנת היבטים ריאליים בסיפורי המקרא וחוקיו. חוקרים, כגון ע"צ מלמד וא' סימון, אספו מקורות שונים ומגוונות למגמה זו, והחידוש שבמאמר הנוכחי הוא בניתוח מעמיק יותר של פרשנות הקשורה למזון בקונטקסט ההיסטורי והתרבותי-חומרי. בשורות הבאות אתמקד בשלוש דוגמאות לפרשנות של ראב"ע לנושאים מקראיים הקשורים למזון ותזונה על פי המסורת הערבית של ימי הביניים.(מתוך המאמר)
שפה מקוריתעברית
עמודים (מ-עד)1-21
מספר עמודים21
כתב עתJSIJ
כרך15
סטטוס פרסוםפורסם - 2019

IHP Publications

  • ihp

פורמט ציטוט ביבליוגרפי