Abstract
תזונה גנטית (Nutrigenetics), או תזונה מותאמת אישית, הינו תחום מחקר חדש יחסית בעולם התזונה, המתבסס על ההנחה שבעתיד ההמלצות התזונתיות יותאמו אישית לכל אדם על בסיס הגנום שלו. תחום התזונה הגנטית עוסק באינטראקציה שבין רקע גנטי לסביבה (תזונה ואורח חיים). מחקרים בתחום זה הראו באופן ברור שרקע גנטי משפיע על התזונה, ולהיפך: למרכיבי מזון ספציפיים יש השפעה על תפקוד גנים (תחום מחקר זה נקרא Nutrigenomics). (מתוך המאמר)
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 3-5 |
Number of pages | 3 |
Journal | מגזין מכון תנובה למחקר |
Volume | 33 |
State | Published - 2011 |
IHP Publications
- ihp
- Biodiversity
- Human gene mapping
- Nutrition
- Nutrition -- Genetic aspects