NUTRIGENETICS- תזונה גנטית - הקשר בין הגנום לתזונה

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

תזונה גנטית (Nutrigenetics), או תזונה מותאמת אישית, הינו תחום מחקר חדש יחסית בעולם התזונה, המתבסס על ההנחה שבעתיד ההמלצות התזונתיות יותאמו אישית לכל אדם על בסיס הגנום שלו. תחום התזונה הגנטית עוסק באינטראקציה שבין רקע גנטי לסביבה (תזונה ואורח חיים). מחקרים בתחום זה הראו באופן ברור שרקע גנטי משפיע על התזונה, ולהיפך: למרכיבי מזון ספציפיים יש השפעה על תפקוד גנים (תחום מחקר זה נקרא Nutrigenomics). (מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)3-5
Number of pages3
Journalמגזין מכון תנובה למחקר
Volume33
StatePublished - 2011

IHP Publications

  • ihp
  • Biodiversity
  • Human gene mapping
  • Nutrition
  • Nutrition -- Genetic aspects

Cite this