Abstract
המאמר עוסק בשורשיה של גזרת קטניות בפסח, ודן בטעם בוטני לאיסור המובא ב"ספר המנוחה" לרבנו מנוח, שחי ופעל בפרובנס שבדרום צרפת במאה ה-13. טעם זה לא נבחן עד כה באופן מעמיק ויסודי לאור הידע הבוטני והחקלאי הנוגע למקורות ההיסטוריים הקדומים. המחבר כותב על תפיסת השתנות הצמחית, מדגנים לקטניות, ובודק אם יש לה בסיס מדעי.
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 99-111 |
Number of pages | 13 |
Journal | סידרא: כתב-עת לחקר ספרות התורה שבעל-פה |
Volume | 21 |
State | Published - 2006 |
IHP Publications
- ihp
- Agriculture -- Religious aspects -- Judaism
- Botany -- Papua New Guinea
- Food -- Religious aspects -- Judaism
- Food habits -- Religious aspects -- Judaism
- Legumes
- Passover
- Plants -- Religious aspects -- Judaism