"ובארץ ישמעאל עושין כן ואין לחם נכבד ממנו": השפעתן של הקולינריה והדיאטטיקה במרחב המוסלמי בימי הביניים על פירושי ראב"ע למקרא

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

רבי אברהם אבן עזרא נולד בטולידו שבספרד המוסלמית ב 1089/90 או בשנת 1092. בספרד הוא פעל במשך חמשת העשורים הראשונים לחייו ובתקופה זו הוא נדד לארצות שונות בצפון אפריקה, כגון תוניס, מרוקו ואלג'יר. במקומות שונים בפירושו לתורה טען ראב"ע כי השפה, התרבות ואורחות החיים של העולם המוסלמי עשויים לתרום להבנת היבטים ריאליים בסיפורי המקרא וחוקיו. חוקרים, כגון ע"צ מלמד וא' סימון, אספו מקורות שונים ומגוונות למגמה זו, והחידוש שבמאמר הנוכחי הוא בניתוח מעמיק יותר של פרשנות הקשורה למזון בקונטקסט ההיסטורי והתרבותי-חומרי. בשורות הבאות אתמקד בשלוש דוגמאות לפרשנות של ראב"ע לנושאים מקראיים הקשורים למזון ותזונה על פי המסורת הערבית של ימי הביניים.(מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)1-21
Number of pages21
JournalJSIJ
Volume15
StatePublished - 2019

IHP Publications

  • ihp

Cite this