Abstract
בפרקטיקה הנהוגה כיום בכרמים, נהוג לווסת את יבול הגפן בהתאם לאיכות הענבים הנדרשת מהכרם. מחקרים רבים הציגו את המתאם שבין רמות יבול נמוכות להגברת איכות הענב והיין. מטרת העבודה הייתה לבחון את השפעת מועדי דילול מאוחרים יחסית על מרכיבי היבול ואיכות היין, וכן נבחנה השפעתם על ביטויים של גנים במסלול הפנילפרופנואידים. בעבודה נבחנו דילולים בתקופת הצטופפות הגרגר (אפונה), שלב הבוחל (החלפת צבע) ושלב “ערב הבציר” – כשבועיים לפני הבציר. עבודת המחקר התקיימה במשך מספר שנים, בגוש עציון ומבוא חורון. במאמר זה נציג את המחקר שהתקיים בשנת 2018 בכרם מבוא חורון, בזנים שיראז ומרלו. התוצאות מראות כי נמצא שיפור במדדי החומצה, הפוליפנולים, והצבע בטיפולי הדילול לעומת טיפול הביקורת שלא דולל. נציין כי בכלל המדדים, נמצא שיפור לטיפול הדילול המאוחר על פני זה של החלקה ללא דילול, כך שניתן להסיק בזהירות בשלב זה שאכן אף לדילול 10 ימים לפני בציר יש משמעות בשיפור איכות היין. תוצאות אנליזות רמת הביטוי של גנים מרכזיים ביצירת הצבע מראים כי טיפולי הדילול המוקדמים, דחפו לעלייה ברמת הביטוי שלהם. תוצאות ניסוי זה עשויות להוות בסיס להמשך בחינת פרקטיקת גידול חדשה, בה הדילול יבוצע מאוחר בעונה תוך הסרת האשכולות המדוללים באופן ידני כך שיתאפשר מתן פיצוי הולם לחקלאי וליקב על פעולה יקרה זו, באמצעות הכנת יינות רוזה מהאשכולות המדוללים. (מתוך המאמר)
Translated title of the contribution | The effect of cluster thinning timing on yield parameters and wine quality in wine cultivars |
---|---|
Original language | Hebrew |
Pages (from-to) | 279-298 |
Number of pages | 20 |
Journal | מחקרי יהודה ושומרון |
Volume | ל |
Issue number | 2 |
State | Published - 2021 |
IHP Publications
- ihp
- Fruit thinning
- Grapes
- Plant genetics
- Wine