השמירה על הלכות טהרה בתעשייה החקלאית של ארץ-ישראל בתקופת הבית השני והמשנה

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

מטרת המאמר היא לבחון את הדרישות ההלכתיות בנוגע לשמירה על טהרת המזון בענפים השונים של התעשייה החקלאית בתקופת הבית השני והמשנה, ואת מידת ההקפדה שחקלאים בני התקופה שמרו על הלכות אלו בפועל. הגישה לנושא הינה משלושה כיוונים שונים ומשלימים - ההלכתי, ההיסטורי והארכיאולוגי
Original languageHebrew
Pages (from-to)59-83
Number of pages25
Journalירושלים וארץ-ישראל
Volume4-5
StatePublished - 2007

IHP Publications

  • ihp
  • Agriculture, Ancient
  • Eretz Israel -- Antiquities -- 586 B.C.-70 A.D., Exilic and Second Temple period
  • Eretz Israel -- Antiquities, Roman
  • Eretz Israel -- History -- 586 B.C.-70 A.D., Exilic and Second Temple period
  • Mikveh
  • Pottery, Ancient
  • Purity, ritual (Jewish law)
  • Stone implements
  • Tithes

Cite this