Abstract
מטרת המאמר היא לבחון את הדרישות ההלכתיות בנוגע לשמירה על טהרת המזון בענפים השונים של התעשייה החקלאית בתקופת הבית השני והמשנה, ואת מידת ההקפדה שחקלאים בני התקופה שמרו על הלכות אלו בפועל. הגישה לנושא הינה משלושה כיוונים שונים ומשלימים - ההלכתי, ההיסטורי והארכיאולוגי
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 59-83 |
Number of pages | 25 |
Journal | ירושלים וארץ-ישראל |
Volume | 4-5 |
State | Published - 2007 |
IHP Publications
- ihp
- Agriculture, Ancient
- Eretz Israel -- Antiquities -- 586 B.C.-70 A.D., Exilic and Second Temple period
- Eretz Israel -- Antiquities, Roman
- Eretz Israel -- History -- 586 B.C.-70 A.D., Exilic and Second Temple period
- Mikveh
- Pottery, Ancient
- Purity, ritual (Jewish law)
- Stone implements
- Tithes