TY - JOUR
T1 - בחינת כנות מרסנות בכרם יין: השפעת הכנות על איכות היין (חלק ג')
AU - הרכבי, ערן
AU - אקרמן, מיכל
AU - נצר, ישי
AU - דרורי, אלישיב
N1 - המאמר מהווה חלק מאסופת מאמרים העוסקת בנושא "גפן. יין מאכל", המתפרסמת בגיליון זה בעמ' 16-17, 20-39 חלקו הראשון של המאמר התפרסם בעלון הנוטע, ס"ט, 6 (סיון-תמוז תשע"ה, יוני 2015), עמ' 45-47. חלקו השני של המאמר התפרסם בעלון הנוטע, ע', 1 (שבט תשע"ו, ינואר 2016) עמ' 30-33.
PY - 2017
Y1 - 2017
N2 - בהר הגבוה יש כרמים הסובלים מעודפי צימוח, וזאת בעקבות שפע משקעים ויכולתן של הקרקעות לאגור מים לתקופת הקיץ. איכותם של כרמים אלה נפגעת במקרים רבים כתוצאה מהצללת נוף, חוסר איזון בין נוף לפרי וממחסור בעקות יובש. היינות המתקבלים מהם בעלי אופי עשבוני, טעמי הפרי נחלשים וכך צבע היין. בשנים מסוימות מתקשות חלקות אלה להגיע להבשלה רצויה. מטרתו של מחקר זה, שנערך בשנים 2012-2014, הייתה להתמודד עם עודפי צימוח באמצעות שימוש בכנות מרסנות. תכונת הריסון של הכנות נובעת מהשתרשותן השטחית ורגישותן למצב המים בקרקע. חלק זה של המאמר עוסק בהשפעת הכנות על איכות היין.
AB - בהר הגבוה יש כרמים הסובלים מעודפי צימוח, וזאת בעקבות שפע משקעים ויכולתן של הקרקעות לאגור מים לתקופת הקיץ. איכותם של כרמים אלה נפגעת במקרים רבים כתוצאה מהצללת נוף, חוסר איזון בין נוף לפרי וממחסור בעקות יובש. היינות המתקבלים מהם בעלי אופי עשבוני, טעמי הפרי נחלשים וכך צבע היין. בשנים מסוימות מתקשות חלקות אלה להגיע להבשלה רצויה. מטרתו של מחקר זה, שנערך בשנים 2012-2014, הייתה להתמודד עם עודפי צימוח באמצעות שימוש בכנות מרסנות. תכונת הריסון של הכנות נובעת מהשתרשותן השטחית ורגישותן למצב המים בקרקע. חלק זה של המאמר עוסק בהשפעת הכנות על איכות היין.
UR - https://uli.nli.org.il/discovery/search?vid=972NNL_ULI_C:MAIN&query=lds05,contains,000854077
M3 - מאמר
SN - 0333-8886
JO - עלון הנוטע
JF - עלון הנוטע
ER -