בחינת כנות מרסנות בכרם יין: השפעת הכנות על איכות היין (חלק ג')

ערן הרכבי, מיכל אקרמן, ישי נצר, אלישיב דרורי

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

בהר הגבוה יש כרמים הסובלים מעודפי צימוח, וזאת בעקבות שפע משקעים ויכולתן של הקרקעות לאגור מים לתקופת הקיץ. איכותם של כרמים אלה נפגעת במקרים רבים כתוצאה מהצללת נוף, חוסר איזון בין נוף לפרי וממחסור בעקות יובש. היינות המתקבלים מהם בעלי אופי עשבוני, טעמי הפרי נחלשים וכך צבע היין. בשנים מסוימות מתקשות חלקות אלה להגיע להבשלה רצויה. מטרתו של מחקר זה, שנערך בשנים 2012-2014, הייתה להתמודד עם עודפי צימוח באמצעות שימוש בכנות מרסנות. תכונת הריסון של הכנות נובעת מהשתרשותן השטחית ורגישותן למצב המים בקרקע. חלק זה של המאמר עוסק בהשפעת הכנות על איכות היין.
Original languageHebrew
Journalעלון הנוטע
StatePublished - 2017

IHP Publications

  • ihp
  • Grapes
  • Grafting
  • Growth regulators

Cite this