TY - JOUR
T1 - בחינת כנות מרסנות בכרם יין: אנטומיה, הידראוליקה ופיסיולוגיה של הגפן (חלק ב')
AU - הרכבי, ערן
AU - אקרמן, מיכל
AU - נצר, ישי
AU - דרורי, אלישיב
N1 - חלקו הראשון של המאמר התפרסם בעלון הנוטע, ס"ט, 6 (סיון-תמוז תשע"ה, יוני 2015), עמ' 45-47. חלקו השלישי של המאמר התפרסם בעלון הנוטע, ע"א, 6 (סיון-תמוז תשע"ז, יוני 2017) עמ' 26-28.
PY - 2016
Y1 - 2016
N2 - באזור ההר הגבוה ישנם כרמים הסובלים מעודפי צימוח, הנובעים ממשקעים רבים וקרקעות המסוגלות לאגור מים לתקופת הקיץ. איכות הכרמים במקרים רבים נפגעת כתוצאה מהצללת נוף, מחוסר איזון בין נוף לפרי וממחסור בעקות יובש. היינות המתקבלים מהם בעלי אופי עשבוני, טעמי הפרי נחלשים וכך גם צבע היין. יש שנים שחלקות אלו מתקשות להגיע להבשלה רצויה. מטרתו של מחקר זה היתה להתמודד עם עודפי צימוח באמצעות שימוש בכנות הנחשבות מרסנות צימוח. ריסון הכנות נובע מהשתרשותן השטחית ורגישותן למצב מים בקרקע. חלקו הנוכחי של מאמר זה עוסק בהשפעת הכנות על הפעילות הפיסיולוגית בגפן, על האנטומיה של מערכת ההובלה והשפעתה על מצב המים בגפן. (מתוך המאמר)
AB - באזור ההר הגבוה ישנם כרמים הסובלים מעודפי צימוח, הנובעים ממשקעים רבים וקרקעות המסוגלות לאגור מים לתקופת הקיץ. איכות הכרמים במקרים רבים נפגעת כתוצאה מהצללת נוף, מחוסר איזון בין נוף לפרי וממחסור בעקות יובש. היינות המתקבלים מהם בעלי אופי עשבוני, טעמי הפרי נחלשים וכך גם צבע היין. יש שנים שחלקות אלו מתקשות להגיע להבשלה רצויה. מטרתו של מחקר זה היתה להתמודד עם עודפי צימוח באמצעות שימוש בכנות הנחשבות מרסנות צימוח. ריסון הכנות נובע מהשתרשותן השטחית ורגישותן למצב מים בקרקע. חלקו הנוכחי של מאמר זה עוסק בהשפעת הכנות על הפעילות הפיסיולוגית בגפן, על האנטומיה של מערכת ההובלה והשפעתה על מצב המים בגפן. (מתוך המאמר)
UR - https://uli.nli.org.il/discovery/search?vid=972NNL_ULI_C:MAIN&query=lds05,contains,000854077
M3 - מאמר
SN - 0333-8886
JO - עלון הנוטע
JF - עלון הנוטע
ER -