TY - JOUR
T1 - בחינת הקשר בין הרגלי האכילה, ידע תזונתי אישי ותזונה ים־תיכונית בקרב סטודנטים וסטודנטיות לסיעוד במהלך פנדמיית הקורונה
T2 - [תקציר]
AU - גרין, ג'יזל
N1 - המאמר המלא: Green, G. Examining the relationship between nursing students' eating habits and subjective and Mediterranean nutritional knowledge during the pandemic COVID 19. SAGE Open Nursing. (2021).
PY - 2021
Y1 - 2021
N2 - רקע: יישום תזונה ים תיכונית יכולה לקדם הרגלי אכילה בריאים יותר על ידי הגדלת הידע התזונתי האישי וזה בתורו יכול להיות יעיל במיוחד עבור סטודנטים/יות לסיעוד. הרגלי אכילה לא טובים עלולים להחמיר גם בתקופות מלחיצות וחירום כמו בתקופת פנדמיית הקורונה. מטרת: למחקר ישנן שתי מטרות, ראשית, בחינת הרגלי אכילה וידע תזונתי אישי לפי שלוש קבוצות (מתחילים, מתקדמים ובכירים) של סטודנטים לסיעוד. שנית, לבחון את התפקיד של ידע תזונתי אישי כמתווך בין ידע בתזונה ים תיכונית והרגלי אכילה של סטודנטים לסיעוד במהלך פנדמיית הקורונה. שיטות: השתמשנו במחקר תיאורי, חתך עם מדגם נוחות שכלל 212 סטודנטים/יות לסיעוד ממוסד אקדמי. הנתונים נאספו באמצעות שאלונים מתוקפים: בנושאי הרגלי אכילה, ידע תזונתי אישי ותזונת ים התיכון. ניתוח משתנה מתווך בוצע בעזרת שימוש בתוכנת Process על מנת לזהות את תרומתו של המשתנה ידע תזונתי אישי לקשר בין תזונה ים תיכונית והרגלי אכילה של סטודנטים לסיעוד במהלך פנדמיית הקורונה. תוצאות: במחקר זה מצאנו של סטודנטים/יות לסיעוד מהקבוצות של המתקדמים והבכירים היו הרגלי אכילה פחות טובים מאלו של קבוצת המתחילים. בנוסף, מצאנו שידע תזונתי אישי תיווך באופן חלקי את הקשר בין ידע בתזונה ים תיכונית לבין הרגלי אכילה. מסקנות והמלצות: חשוב ליצור הזדמנויות באמצעות קורסים אקדמיים (סימולציות, דיונים קבוצתיים ופרטניים) מדיה ואינטרנט, להנעת הסטודנטים/יות לפיתוח הרגלי אכילה טובים, במיוחד בקרב סטודנטים מקבוצת המתקדמים ובכירים ובתקופות חירום כמו פנדמיית הקורונה. בנוסף, יש צורך במחקרים נוספים לבחינת גורמים אחרים כמו לחץ וחרדה שיכולים לשמש כמתווכים את הקשר בין ידע בתזונה ים תיכונית לבין הרגלי אכילה, מלבד ידע תזונתי אישי, במיוחד בתקופות לחץ כמו פנדמיית הקורונה. (מתוך המאמר)
AB - רקע: יישום תזונה ים תיכונית יכולה לקדם הרגלי אכילה בריאים יותר על ידי הגדלת הידע התזונתי האישי וזה בתורו יכול להיות יעיל במיוחד עבור סטודנטים/יות לסיעוד. הרגלי אכילה לא טובים עלולים להחמיר גם בתקופות מלחיצות וחירום כמו בתקופת פנדמיית הקורונה. מטרת: למחקר ישנן שתי מטרות, ראשית, בחינת הרגלי אכילה וידע תזונתי אישי לפי שלוש קבוצות (מתחילים, מתקדמים ובכירים) של סטודנטים לסיעוד. שנית, לבחון את התפקיד של ידע תזונתי אישי כמתווך בין ידע בתזונה ים תיכונית והרגלי אכילה של סטודנטים לסיעוד במהלך פנדמיית הקורונה. שיטות: השתמשנו במחקר תיאורי, חתך עם מדגם נוחות שכלל 212 סטודנטים/יות לסיעוד ממוסד אקדמי. הנתונים נאספו באמצעות שאלונים מתוקפים: בנושאי הרגלי אכילה, ידע תזונתי אישי ותזונת ים התיכון. ניתוח משתנה מתווך בוצע בעזרת שימוש בתוכנת Process על מנת לזהות את תרומתו של המשתנה ידע תזונתי אישי לקשר בין תזונה ים תיכונית והרגלי אכילה של סטודנטים לסיעוד במהלך פנדמיית הקורונה. תוצאות: במחקר זה מצאנו של סטודנטים/יות לסיעוד מהקבוצות של המתקדמים והבכירים היו הרגלי אכילה פחות טובים מאלו של קבוצת המתחילים. בנוסף, מצאנו שידע תזונתי אישי תיווך באופן חלקי את הקשר בין ידע בתזונה ים תיכונית לבין הרגלי אכילה. מסקנות והמלצות: חשוב ליצור הזדמנויות באמצעות קורסים אקדמיים (סימולציות, דיונים קבוצתיים ופרטניים) מדיה ואינטרנט, להנעת הסטודנטים/יות לפיתוח הרגלי אכילה טובים, במיוחד בקרב סטודנטים מקבוצת המתקדמים ובכירים ובתקופות חירום כמו פנדמיית הקורונה. בנוסף, יש צורך במחקרים נוספים לבחינת גורמים אחרים כמו לחץ וחרדה שיכולים לשמש כמתווכים את הקשר בין ידע בתזונה ים תיכונית לבין הרגלי אכילה, מלבד ידע תזונתי אישי, במיוחד בתקופות לחץ כמו פנדמיית הקורונה. (מתוך המאמר)
UR - https://uli.nli.org.il/discovery/search?vid=972NNL_ULI_C:MAIN&query=lds05,contains,001111648
M3 - מאמר
SN - 2707-0042
VL - 9
SP - 69
JO - קידום בריאות בישראל
JF - קידום בריאות בישראל
ER -