ملخص
בשנת 1783 התפרסמה באמסטרדם חוברת בת ארבעה עמודים בשם הלכה למעשה רב, ובה נדפס פסק ההלכה של רב הקהילה האשכנזית המקומית, המכשיר ייצור גבינות באמצעות השריית החלב בעור יבש של קיבת בהמה. טעמן המשובח של הגבינות שיוצרו בהליך שהיה עד אז אסור, כמו גם מחירן הזול, הביאו לצריכתן ההולכת וגוברת בקהילה היהודית. איכות הגבינה, התרופפות הפיקוח הקהילתי על כללי הכשרות הנהוגים בגבינות והתרחבותה של תופעת זיופים בתהליך העסיקו את רבני הקהילה, והם נדרשו לפתרון העניין. סביב פסק הלכה זה מציג אסף ידידיה כיצד התמודדו הרבנים עם תופעות חדשות של התרופפות בשמירת המצוות, מה היה מקומה של הגבינה בחייהם של יהודי אמסטרדם והולנד ואת ההיררכיה של בכירי הפוסקים האשכנזים במאה השמונה־עשרה. המאמר גם דן בסוגיית זהותו של יצחק בן אברהם.
العنوان المترجم للمساهمة | Halakha Le Ma'asse Rav: Secularism, Halakhic Hierarchy and Secrets from the Jewish Kitchen in Amsterdam, in the Half of the Eighteenth Century |
---|---|
اللغة الأصلية | العبريّة |
الصفحات (من إلى) | 94-105 |
عدد الصفحات | 12 |
دورية | זמנים: רבעון להיסטוריה |
مستوى الصوت | 146 |
حالة النشر | نُشِر - 2022 |
IHP Publications
- !!ihp