בחינת כנות מרסנות בכרם יין: אנטומיה, הידראוליקה ופיסיולוגיה של הגפן (חלק ב')

ערן הרכבי, מיכל אקרמן, ישי נצר, אלישיב דרורי

نتاج البحث: نشر في مجلةمقالة

ملخص

באזור ההר הגבוה ישנם כרמים הסובלים מעודפי צימוח, הנובעים ממשקעים רבים וקרקעות המסוגלות לאגור מים לתקופת הקיץ. איכות הכרמים במקרים רבים נפגעת כתוצאה מהצללת נוף, מחוסר איזון בין נוף לפרי וממחסור בעקות יובש. היינות המתקבלים מהם בעלי אופי עשבוני, טעמי הפרי נחלשים וכך גם צבע היין. יש שנים שחלקות אלו מתקשות להגיע להבשלה רצויה. מטרתו של מחקר זה היתה להתמודד עם עודפי צימוח באמצעות שימוש בכנות הנחשבות מרסנות צימוח. ריסון הכנות נובע מהשתרשותן השטחית ורגישותן למצב מים בקרקע. חלקו הנוכחי של מאמר זה עוסק בהשפעת הכנות על הפעילות הפיסיולוגית בגפן, על האנטומיה של מערכת ההובלה והשפעתה על מצב המים בגפן. (מתוך המאמר)
اللغة الأصليةالعبريّة
دوريةעלון הנוטע
حالة النشرنُشِر - 2016
منشور خارجيًانعم

IHP Publications

  • !!ihp

قم بذكر هذا